Waarom kennis maken met Praktische Filosofie?

Een inspirerende en uitdagende cursus Praktische Filosofie van 10 weken, voor zij die het leven en de wereld waarin we leven willen begrijpen. De cursus gaat in op de ware betekenis van wijsheid en bewustzijn en de wezenlijke aard van de mens. Inzichten uit de grote filosofische stelsels uit Oost en West helpen ons tot een dieper begrip te komen van onszelf, de wereld en de mensheid. Deze cursus geeft je wat je nodig hebt om bewuster en meer in het ‘hier en nu’ te leven.Hij helpt je ten volle te realiseren wie je bent en wat je mogelijkheden zijn. De cursus is breed van opzet, niet gericht op studieprestaties en bedoeld om van werkelijk praktisch nut te zijn. Er hoeven geen examens afgelegd te worden. Volgend op de inleidende cursus zijn er verder nog mogelijkheden voor wie deze thema’s verder wil exploreren, inclusief een eenvoudige meditatie-methode.

10-weken cursus Overzicht week tot week

1

FILOSOFIE IN HET LEVEN

Belang van filosofie. Een praktische methode om innerlijke rust en stilte te vinden. Ontwaken in het heden - een simpele oefening.

2

INNERLIJKE WIJSHEID

Wat is wijsheid en hoe pas je ze toe in de praktijk?

3

WIE BEN IK?

Hoe je volledige potentieel te realiseren. Hoe meer voldoening in het leven te krijgen en vrij te zijn van twijfel en onzekerheid.

4

EERLIJK ZIJN VOOR JEZELF

Innerlijke standvastigheid vinden. Wat het betekent om eerlijk te zijn aan onszelf. Mindfulness in alle situaties.

5

ONS BEWUSTZIJN WAKKER MAKEN

Uit de automatische piloot stappen. Vijf niveaus van bewustzijn. Zich verbinden met het natuurlijke levensritme.

6

EENHEID IN VERSCHEIDENHEID

Toegang tot een hoger bewustzijn en ons ware wezen. Grotere eenheid in het leven ervaren.

7

LEVEN IN HET HEDEN

Vrij zijn van vooroordelen en dogma’s. Niet in het verleden of de toekomst dolen.

8

ONZE STAAT VAN AANDACHT VERHOGEN

De vier staten van aandacht. Rust voor de geest. Toegang tot de stilte binnenin.

9

INNERLIJKE VRIJHEID

De zes mogelijke tirannen in ons. Woede en angst overwinnen.

10

EEN RECHTVAARDIG LEVEN

Wat beheerst onze geest op alle momenten. Een leven geregeerd door wijsheid.

GEÏNTERESSEERD IN MEER?

Zij die beslissen hun studie verder te zetten voorbij de Inleidende Cursus zijn welkom onderwerpen te onderzoeken als ‘tegenwoordigheid van geest’, ‘vreugde en vrijheid’, in verdere lessenreeksen in de School, en om een introductie tot meditatie te ontvangen.

Wil je nu registreren?

De volgende cursus Praktische Filosofie start MAANDAG 19 april ONLINE van 19.30u tot 21u

Meer info

Andere talen?

De cursus Praktische Filosofie gaat door op maandagavond. Deze lessen worden ook in het Engels en in het Frans gegeven op maandagavond. Bezoek de websites: www.practicalphilosophy.be of www.philosophiepratique.be voor de locaties, datum en tijdstip.

Proeven van filosofie

Voor de volgende online Introductie tot Praktische Filosofie is het lesgeld verlaagd tot €30 (i.p.v. €120, normaal trimestrieel lesgeld). Het lesgeld is volledig terugbetaalbaar gedurende de eerste 3 weken indien de cursist de lessen niet wil of kan verderzetten.