Praktische Filosofie

Waarom kennis maken met Praktische Filosofie?

Een inspirerende en uitdagende cursus Praktische Filosofie van 10 weken, voor zij die het leven en de wereld waarin we leven willen begrijpen. De cursus gaat in op de ware betekenis van wijsheid en bewustzijn en de wezenlijke aard van de mens. Inzichten uit de grote filosofische stelsels uit Oost en West helpen ons tot een dieper begrip te komen van onszelf, de wereld en de mensheid. Deze cursus geeft je wat je nodig hebt om bewuster en meer in het ‘hier en nu’ te leven.Hij helpt je ten volle te realiseren wie je bent en wat je mogelijkheden zijn. De cursus is breed van opzet, niet gericht op studieprestaties en bedoeld om van werkelijk praktisch nut te zijn. Er hoeven geen examens afgelegd te worden. Volgend op de inleidende cursus zijn er verder nog mogelijkheden voor wie deze thema’s verder wil exploreren, inclusief een eenvoudige meditatie-methode.

10-weken cursus Overzicht week tot week

1

FILOSOFIE: DE WIJSHEID VANBINNEN

Wat is filosofie ? Wat is wijsheid ? Hoe breng je het in de praktijk ? Een methode om innerlijke vrede en stilte te vinden.

2

ZELF- KENNIS

Wie ben ik in werkelijkheid ? Mijn potentieel in het leven. Zelfonderzoek en een open geest.

3

WAKKER ZIJN

Niveaus van bewustzijn.Hoger bewustzijn.Hier en nu zijn.

4

LEVEN IN HET HEDEN

Vier fasen van aandacht. Verbinding met innerlijke stilte.Rust vinden tussen activiteiten.

5

RECHTVAARDIG LEVEN

Het verband tussen wijsheid en rechtvaardigheid.Omgaan met negatieve emoties.Vrijheid.

6

DRIE UNIVERSELE ENERGIEËN

Drie manifestaties van bewustzijn.Het gezichtspunt van louter bewustzijn.

7

ONTWIKKELING VAN DE REDE

Kringen waarbinnen de rede werkt. De onveranderlijke waarnemer.

8

DE KRACHT VAN SCHOONHEID

Niet beperkt tot de zintuigen.Universele schoonheid.Schoonheid zien in alles.

9

EENHEID IN VERSCHEIDENHEID

De filosofie van non-dualiteit.Zichzelf herkennen in alle wezens.Negatieve gevoelens overstijgen.

10

HET VERLANGEN NAAR WAARHEID

De diepere dimensie in het leven.Waarheid niet opeisen.De zoektocht gaat door.

GEÏNTERESSEERD IN MEER?

Zij die beslissen hun studie verder te zetten voorbij de Inleidende Cursus zijn welkom onderwerpen te onderzoeken als ‘tegenwoordigheid van geest’, ‘vreugde en vrijheid’, in verdere lessenreeksen in de School, en om een introductie tot meditatie te ontvangen.

Wil je nu inschrijven?

De volgende cursus Praktische Filosofie start MAANDAG 14 sept ONLINE (omgeving Antwerpen) en WOENSDAG 16 sept ONLINE (omgeving Brussel) van 19.30u tot 21u

Meer info

Andere talen?

De cursus Praktische Filosofie gaat door op maandagavonden (omgeving Antwerpen) en woensdagavonden (omgeving Brussel). Deze lessen worden ook in het Engels gegeven (Brussel, maandagavond) en in het Frans (Brussel, donderdagavond). Bezoek de web sites: www.practicalphilosophy.be of www.philosophiepratique.be voor de locaties, datum en tijdstip.

Proeven van filosofie

Voor de volgende Introductie tot Praktische Filosofie is het lesgeld verlaagd tot €90 (i.p.v. €135, normaal trimestrieel lesgeld). Een verminderd tarief van €40 geldt voor hen onder de 25 jaar en voltijds studenten. Het lesgeld is volledig terugbetaalbaar gedurende de eerste 3 weken indien de cursist de lessen niet wil of kan verderzetten.