Waarom Praktische Filosofie?

Schrijf je vandaag in voor onze inleidende cursus praktische filosofie. De cursus put uit tijdloze wijsheid om instrumenten te bieden die je kunnen helpen meer bewust – mindful – te leven, je kennis en denken te verrijken en meer geluk te ervaren.

Voor eenieder die zichzelf ooit vragen heeft gesteld als “Wie ben ik? Hoe kan ik vrede vinden? Hoe kan ik mijn talenten ten volle ontwikkelen? Waar vind ik echte vrijheid? Wat is rechtvaardigheid? Hoe kan ik werkelijk gelukkig zijn? Wat is het doel van mijn leven?”

Deze cursus van 10 weken is interactief en de gegeven oefeningen zijn rechtstreeks toepasbaar in het dagelijks leven (zie de week-voor-week opdeling van de cursusinhoud).

Vind vrede en zingeving in een snel veranderende wereld.

Inschrijving is nu opengesteld voor het volgende trimester dat begint in januari. De cursus Praktische Filosofie wordt aangeboden op volgende locaties en tijdstippen:

  • interactieve online cursus, start maandag 17 januari (19.30 - 21.00) 
  • interactieve online cursus, start woensdag 19 januari (19.30 - 21.00) 
  • klassikaal in Antwerpen, Oost-West Centrum, start maandag 17 januari (19.30 - 21.30) 

10-weken cursus Overzicht week tot week

Schrijf je hier in!
1

FILOSOFIE DE WIJSHEID BINNENIN

Wat is wijsheid en hoe pas je ze toe in het dagelijks leven? Een praktische methode om innerlijke vrede en stilte te ontdekken. Ontwaken in het heden, een eenvoudige oefening.

2

TROUW AAN JEZELF

Hoe uw volledige potentieel te realiseren. Hoe meer voldoening in het leven te krijgen en vrij te zijn van twijfel en onzekerheid. Wat het betekent om trouw te zijn aan onszelf. Mindfulness in alle omstandigheden.

3

ONS BEWUSTZIJN WAKKER MAKEN

De automatische piloot opheffen. Vijf niveaus van gewaarzijn. Verbinden met het natuurlijke levensritme. Toegang tot een hoger bewustzijn en grotere eenheid in het leven.

4

LEVEN IN HET HEDEN

Vrij zijn van vooroordelen en dogma’s. Niet in het verleden of de toekomst dolen. De vier staten van aandacht. Rust voor de geest. De stilte binnenin bereiken.

5

EEN RECHTVAARDIG LEVEN

Wat beheerst gewoonlijk onze geest ? Woede en angst overwinnen. De zes potentiële interne tirannen. Een leven geregeerd door wijsheid.

6

DE DRIEVOUDIGE ENERGIEËN VAN HET UNIVERSUM

De aard van vreugde en verdriet. Echte vrijheid ontdekken. Een model dat de wereld en alles daarin beschrijft in relatie tot drie energieën.

7

DE REDE ONTWIKKELEN IN ONSZELF

Ontdekken wat waar en juist is. Vijf niveaus van de rede. Grenzen verleggen en ons potentieel realiseren. Diepere niveaus van zijn ervaren.

8

DE KRACHT VAN SCHOONHEID

Schoonheid op fysiek en mentaal vlak, en absolute schoonheid. Toenemende herkenning van schoonheid in ons leven.

9

EENHEID IN VERSCHEIDENHEID

Meer eenheid in het leven ervaren. Oorzaken van afgescheidenheid.

10

WAARHEIDSGETROUW LEVEN

Wat betekent het om een zoeker naar waarheid te zijn? Herziening van de vraag "wie ben ik?" De weg vooruit. Mindful leven.

GEÏNTERESSEERD IN MEER?

Zij die beslissen hun studie verder te zetten voorbij de Inleidende Cursus zijn welkom onderwerpen te onderzoeken als ‘tegenwoordigheid van geest’, ‘vreugde en vrijheid’, in verdere lessenreeksen in de School, en om een introductie tot meditatie te ontvangen.

Voor cursussen na de inleidende cursus zijn de normale lesgelden van toepassing (€135 per trimester, special tarief van €40 voor jonger dan 25 jaar).

Wil je nu registreren?

Schrijf je in voor de volgende 10-weekse introductiecursus Praktische Filosofie live in leslokaal (19.30 - 21.30u, maandag 17 januari Antwerpen) of online (19.30 - 21.00u, maandag 17 januari of woensdag 19 januari)

Meer info

Andere talen?

De inleidende cursus Praktische Filosofie wordt gegeven in Antwerpen, Brussel en ook online.
Er zijn tevens cursussen beschikbaar in het Frans en Engels.
Bezoek onze Frans- of Engelstalige websites voor volledige informatie.

Proeven van filosofie

De volgende 10-weekse introductiecursus Praktische Filosofie wordt online en in onze leslokalen gegeven (onder voorbehoud van Covid-19-beperkingen).
De cursus is gratis en vereist slechts € 10 administratiekost.