Waarom kennis maken met Praktische Filosofie?

Een inspirerende en uitdagende cursus Praktische Filosofie van 10 weken, voor zij die het leven en de wereld waarin we leven willen begrijpen. De cursus gaat in op de ware betekenis van wijsheid en bewustzijn en de wezenlijke aard van de mens. Inzichten uit de grote filosofische stelsels uit Oost en West helpen ons tot een dieper begrip te komen van onszelf, de wereld en de mensheid. Deze cursus geeft je wat je nodig hebt om bewuster en meer in het ‘hier en nu’ te leven.Hij helpt je ten volle te realiseren wie je bent en wat je mogelijkheden zijn. De cursus is breed van opzet, niet gericht op studieprestaties en bedoeld om van werkelijk praktisch nut te zijn. Er hoeven geen examens afgelegd te worden. Volgend op de inleidende cursus zijn er verder nog mogelijkheden voor wie deze thema’s verder wil exploreren, inclusief een eenvoudige meditatie-methode.

10-weken cursus Overzicht week tot week

1

FILOSOFIE: DE LIEFDE VOOR WIJSHEID

De aard van wijsheid. Een praktische methode om innerlijke vrede en stilte te vinden. Oefening in Ontwaakt bewustzijn 1.
2

ZELF- KENNIS

De sleutel tot wijsheid. Trouw aan ons ware zelf.Bewust in alle omstandigheden.
3

LEVEN IN HET HEDEN

Zelfonderzoek. Innerlijke stilte bereiken. De vier staten van aandacht.
4

RECHTVAARDIG LEVEN

Het gebruik van onze innerlijke vermogens. Het overwinnen van boosheid en angst.
5

DE REDE ONTWIKKELEN

Diepere niveaus van zijn ervaren. Stilte en meditatie. Het diepere ‘zijn’, voorbij het oppervlakkige.
6

DE KRACHT VAN SCHOONHEID

Schoonheid op fysiek, mentaal en oorzakelijk niveau. Absolute schoonheid
7

WIE BEN IK IN WAARHEID?

Je eigen aard begrijpen. De onveranderlijke waarnemer. Nog een oefening in ontwaakt bewustzijn.

8

DE DRIE ENERGIEËN VAN HET UNIVERSUM

De aard van genot en pijn. Ware vrijheid ontdekken. Drie staten van liefde. Het juistegebruik van spraak. Het effect van voedsel voor de geest.
9

GEEST EN HART

De energieën en hun effect op lichaam, geest en hart. Wat de natuurenergieën overstijgt. Gevangen en verstrooide aandacht. Aandacht bij wat werkelijk nodig is.
10

HET JUISTE GEBRUIK VAN AANDACHT

Opnieuw, “wie ben ik?” Het verlangen naar waarheid. Wat voor ons ligt. Bewust leven.

GEÏNTERESSEERD IN MEER?

Zij die beslissen hun studie verder te zetten voorbij de Inleidende Cursus zijn welkom onderwerpen te onderzoeken als ‘tegenwoordigheid van geest’, ‘vreugde en vrijheid’, in verdere lessenreeksen in de School, en om een introductie tot meditatie te ontvangen.

Wil je nu inschrijven?

Klik hier om een plaats te reserveren voor de volgende cursus die begint op maandag 16 september (Antwerpen) en woensdag 18 september (Brussel). De wekelijkse lessen duren van 19.30u tot 22u, onderbroken door een pauze met verfrissingen.

Meer info

ANDERE TALEN?

De cursus Praktische Filosofie gaat door op maandagavonden (Antwerpen) en woensdagavonden (Brussel). Deze lessen worden ook in het Engels gegeven (Brussel, maandagavond) en in het Frans (Brussel, maandagavond). Bezoek de web sites: www.practicalphilosophy.be of www.philosophiepratique.be voor de locaties, datum en tijdstip.

PROEVEN VAN FILOSOFIE

Voor de volgende Introductie tot Praktische Filosofie is het lesgeld verlaagd tot €90 (i.p.v. €135, normaal trimestrieel lesgeld). Een verminderd tarief van €40 geldt voor hen onder de 25 jaar en voltijds studenten. Het lesgeld is volledig terugbetaalbaar gedurende de eerste 3 weken indien de cursist de lessen niet wil of kan verderzetten.