VERRUIM JE BLIK OP HET LEVEN

Een inspirerende en uitdagende cursus Praktische Filosofie van 10 weken, voor zij die het leven en de wereld waarin we leven willen begrijpen. De cursus gaat in op de ware betekenis van wijsheid en bewustzijn en de wezenlijke aard van de mens. Inzichten uit de grote filosofische stelsels uit Oost en West helpen ons tot een dieper begrip te komen van onszelf en de wereld. Deze cursus geeft je wat je nodig hebt om bewuster en meer in het ‘hier en nu’ te leven. Hij helpt je ten volle te realiseren wie je bent en wat je mogelijkheden zijn.

De cursus is breed van opzet, niet gericht op studieprestaties en bedoeld om van werkelijk praktisch nut te zijn. Er hoeven geen examens afgelegd te worden. Volgend op de inleidende cursus zijn er verder nog mogelijkheden voor wie deze thema’s verder wil exploreren, inclusief een eenvoudige meditatie-methode.

Praktische Filosofie

Schrijf je vandaag in voor onze inleidende cursus praktische filosofie. De cursus put uit tijdloze wijsheid om instrumenten te bieden die je kunnen helpen meer bewust – mindful – te leven, je kennis en denken te verrijken en meer geluk te ervaren.

Voor …

Meer info
Praktische Filosofie

Woorden van Wijsheid

Door de eeuwen heen hebben velen universele wijsheid ingezet om hun leven te verbeteren. Gelukkig hebben mensen uit alle lagen van de bevolking hun wijsheid uitgedrukt in mooie woorden die tijdloos weerklinken over de hele wereld. We hoeven Wijsheid niet opnieuw uit te vinden, de principes zijn overal te vinden.

De school zal binnenkort een wekelijkse mailing van Words of Wisdom sturen die een fris en tot nadenken stemmend citaat zal sturen naar geïnteresseerde abonnees.

Woorden van Wijsheid

Meditatie

Vandaag is meditatie meer en meer vanzelfsprekend en wordt het weldoende effect ervan erkend. Meditatie wordt zelfs toegepast in domeinen zoals leiderschapstraining, topsport en emotionele intelligentie.

Meer info
Meditatie

Over ons

De School is een vereniging zonder winstgevend doel die in België al meer dan veertig jaar cursussen aanbiedt. Haar doel is iedereen te helpen die meer diepgang en een rijkere invulling van het leven zoekt, dit leven wil afstemmen op de wetten van de natuur en zijn of haar spirituele dimensie wenst te ontwikkelen.

Wil je nu registreren?

Schrijf je in voor de volgende 10-weekse introductiecursus Praktische Filosofie live in leslokaal (19.30 - 21.30u, maandag 17 januari Antwerpen) of online (19.30 - 21.00u, maandag 17 januari of woensdag 19 januari)

Meer info

Andere talen?

De inleidende cursus Praktische Filosofie wordt gegeven in Antwerpen, Brussel en ook online.
Er zijn tevens cursussen beschikbaar in het Frans en Engels.
Bezoek onze Frans- of Engelstalige websites voor volledige informatie.

Proeven van filosofie

De volgende 10-weekse introductiecursus Praktische Filosofie wordt online en in onze leslokalen gegeven (onder voorbehoud van Covid-19-beperkingen).
De cursus is gratis en vereist slechts € 10 administratiekost.