Een ruimere blik op het leven schenken

Schrijf je vandaag in voor onze inleidende cursus praktische filosofie. De cursus put uit tijdloze wijsheid om instrumenten te bieden die je kunnen helpen meer meditatief en mindful te leven, je kennis en denken te verrijken en meer geluk te ervaren.

Voor eenieder die zichzelf ooit vragen heeft gesteld als “Wie ben ik? Hoe kan ik vrede vinden? Hoe kan ik mijn talenten ten volle ontwikkelen? Waar vind ik echte vrijheid? Wat is rechtvaardigheid? Hoe kan ik werkelijk gelukkig zijn? Wat is het doel van mijn leven?”

Deze cursus van 10 weken is interactief en de gegeven oefeningen zijn rechtstreeks toepasbaar in het dagelijks leven (zie de week-voor-week opdeling van de cursusinhoud).

Vind vrede en zingeving in een snel veranderende wereld.

Inschrijving is nu opengesteld voor het volgende trimester dat begint in september. De cursus Praktische Filosofie wordt aangeboden op volgende locaties en tijdstippen:

  • Interactieve online cursus, start maandag 20 september (19.30 - 21.00)
  • In klas, Antwerpen, Oost-West Centrum, start maandag 20 september (19.30 - 21.30)
  • In klas, Brussel, Schoolhuis, start woensdag 22 september (19.30 - 21.30)

Praktische Filosofie

Een inspirerende en uitdagende cursus Praktische Filosofie van 10 weken, voor zij die het leven en de wereld waarin we leven willen begrijpen. De cursus gaat in op de ware betekenis van wijsheid en bewustzijn en de wezenlijke aard van de mens. Inzichten uit de grote filosofische stelsels uit Oost en West helpen ons tot een dieper begrip te komen van onszelf, de wereld en de mensheid.…

Meer info
Praktische Filosofie

Woorden van Wijsheid

Door de eeuwen heen hebben velen universele wijsheid ingezet om hun leven te verbeteren. Gelukkig hebben mensen uit alle lagen van de bevolking hun wijsheid uitgedrukt in mooie woorden die tijdloos weerklinken over de hele wereld. We hoeven Wijsheid niet opnieuw uit te vinden, de principes zijn overal te vinden.

De school zal binnenkort een wekelijkse mailing van Words of Wisdom sturen die een fris en tot nadenken stemmend citaat zal sturen naar geïnteresseerde abonnees.

Woorden van Wijsheid

Meditatie

Vandaag is meditatie meer en meer vanzelfsprekend en wordt het weldoende effect ervan erkend. Meditatie wordt zelfs toegepast in domeinen zoals leiderschapstraining, topsport en emotionele intelligentie.

Meer info
Meditatie

Over ons

De School is een vereniging zonder winstgevend doel die in België al meer dan veertig jaar cursussen aanbiedt. Haar doel is iedereen te helpen die meer diepgang en een rijkere invulling van het leven zoekt, dit leven wil afstemmen op de wetten van de natuur en zijn of haar spirituele dimensie wenst te ontwikkelen.

Wil je nu registreren?

Schrijf je in voor de volgende 10-weekse introductiecursus Praktische Filosofie live in leslokaal (19.30 - 21.30u, maandag 20 sept. Antwerpen of woensdag 22 sept. Brussel) of online (19.30 - 21.00u, maandag 20 sept.)

Meer info

Andere talen?

De inleidende cursus Praktische Filosofie wordt op maandagavond gegeven in de leslokalen van de school in Antwerpen of ook online, en ook op woensdagavond in de leslokalen van de school in Brussel. Er zijn ook aparte cursussen beschikbaar in het Frans en het Engels. Bezoek onze Frans- of Engelstalige websites voor volledige informatie.

Proeven van filosofie

De volgende 10-weekse introductiecursus Praktische Filosofie wordt online en in onze leslokalen gegeven (onder voorbehoud van Covid-19-beperkingen). De cursus is gratis en vereist slechts € 10 administratiekost.