Home

Ontdek jezelf door Praktische Filosofie

Ontdek jezelf door Praktische Filosofie

Deze inspirerende cursus is er voor iedereen die zich de grote vragen van het leven stelt, bewuster wil worden en meer uit het leven wil halen.

Schrijf je hier in!

Leef jouw beste leven

Deze inspirerende cursus van 10 weken in praktische filosofie onderzoekt de ware innerlijke aard van de mens. De lessen omvatten ook levendig gesprek en er staan geen examens op het programma.

De ideeën, inspiratie en het lesmateriaal komen uit de grote filosofische tradities uit Oost en West en helpen de deelnemers innerlijke rust en vrede te ontwikkelen en ook hun innerlijke potentieel te verwerkelijken ?

De cursus is interactief, niet academisch, en er worden oefeningen en methodes aangereikt die onmiddellijk toepasbaar zijn in het dagelijkse leven (zie lesoverzicht per week).

De cursus vindt plaats te Brussel (School voor Filosofie, Gachardstraat 43, 1050 Brussel) en Antwerpen (Oost West Centrum, Van Schoonbekestraat 148, 2018 Antwerpen).

Klik hier voor het lesaanbod in Frans en Engels.

Aansluitend op deze cursus is er de mogelijkheid om cursussen te volgen die dieper ingaan op deze en nieuwe onderwerpen, zoals ook een inleiding tot meditatie.

  Praktische Filosofie

  Leef jouw beste leven

  Deze inspirerende cursus van 10 weken is voor iedereen die antwoorden zoekt op de grote levensvragen :

  • Hoe ontwikkel ik innerlijke rust en vrede in een drukke wereld?
  • Hoe toegang krijgen tot mijn innerlijke wijsheid en meer…
  Meer info
  Praktische Filosofie

  Woorden van Wijsheid

  Door de eeuwen heen hebben velen universele wijsheid ingezet om hun leven te verbeteren. Gelukkig hebben mensen uit alle lagen van de bevolking hun wijsheid uitgedrukt in mooie woorden die tijdloos weerklinken over de hele wereld. We hoeven Wijsheid niet opnieuw uit te vinden, de principes zijn overal te vinden.

  De school zal binnenkort een wekelijkse mailing van Words of Wisdom sturen die een fris en tot nadenken stemmend citaat zal sturen naar geïnteresseerde abonnees.

  Woorden van Wijsheid

  Meditatie

  Vandaag is meditatie meer en meer vanzelfsprekend en wordt het weldoende effect ervan erkend. Meditatie wordt zelfs toegepast in domeinen zoals leiderschapstraining, topsport en emotionele intelligentie.

  Meer info
  Meditatie

  Over ons

  De School is een vereniging zonder winstgevend doel die in België al meer dan veertig jaar cursussen aanbiedt. Haar doel is iedereen te helpen die meer diepgang en een rijkere invulling van het leven zoekt, dit leven wil afstemmen op de wetten van de natuur en zijn of haar spirituele dimensie wenst te ontwikkelen.

  Wil je nu registreren?

  Schrijf je in voor de volgende 10-weekse introductiecursus Praktische Filosofie te Antwerpen op maandag 16 januari van 19.30 - 21.45u

  Meer info

  Andere talen?

  De inleidende cursus Praktische Filosofie wordt gegeven in Antwerpen en Brussel (soms ook online).

  Er zijn tevens cursussen beschikbaar in het Frans en Engels.
  Bezoek onze Frans- of Engelstalige websites voor volledige informatie.

  Proeven van filosofie

  De volgende 10-weekse introductiecursus Praktische Filosofie wordt in onze leslokalen gegeven.
  De cursus kost € 70 per trimester; na de eerste 3 trimesters is dit  € 140.